Falsificació de bitllets

2014-03-25 03:42

Per identificar bitllets falsos

1. Toca els bitllets:

Fixa't que els bitllets tenen impressions en relleu que indiquen la seva autenticitat: el dibuix principal i altres zones del bitllet tenen un relleu diferent a la resta. A més els bitllets de 200 i 500 euros, tenen unes marques tàctils en forma de ratlles paral·leles en la part inferior i la lateral dreta de l'anvers respectivament.


2. Mira els bitllets

Mira'ls a contrallum. Fent això podrem distingir les marques d'aigua. Fent aquest petit gest podrem apreciar el fil de seguretat en el centre del bitllet. Si a més ens fixem en l'angle superior d'ambdues cares, la xifra del valor monetari corresponent es fa totalment visible quan li dóna directament la llum. Identificar aquests elements poden estalviar-nos molts maldecaps.

3. Gira el bitllet i observa

Girant els bitllets detectem elements de seguretat més sofisticats:
a) Banda hologràfica: en els bitllets de 5, 10 i 20 euros, la banda lateral de l'anvers canvia alternant el nombre i el signe d'euro. No cal girar el bitllet d'anvers a revers, simplement anar rotant lleugerament l'anvers.
b) Parc hologràfic: els bitllets de 50, 100, 200 i 500 tenen en l'anvers un requadre que al rotar passa de tenir el seu valor en el centre a un motiu arquitectònic (una finestra o porta).
c) Puntejat: a la zona hologràfica de tots els bitllets, mirant a contrallum s'adverteix el símbol € fet a base de petits punts.
d) Banda iridescent: En el centre del bitllet apareix i desapareix una banda brillant amb el valor del bitllet.
e) Els bitllets de 50, 100, 200 i 500 euros a més tenen la peculiaritat que el nombre gran que marca el seu valor canvia de color, de morat a verd o marró segons com ho mirem.
Amb el simple fet de passar les nostres mans pel bitllet i familiaritzar nos amb la seva textura i rugositat ja serem capaces d'advertir una gran quantitat de falsificacions de bitllets d'euros.

Retorna

Contacte


C/ Joies 32 , 08180 Moià (Bages, Barcelona)

93 830 00 92 / 112

© 2009 Todos los derechos reservados.

Crea una web gratisWebnode