Falsificació de moneda

2014-03-23 20:20

Monedes falses: l'estafa de l'euro tailandès
 

Els bitllets de cent i les monedes de dos euros són els més senzills de falsificar


El mite que l'euro era difícil de falsificar ha caigut. La Policia alerta que s'han multiplicat el nombre de denúncies per monedes falses durant els últims mesos, especialment en les màquines expenedores de tabac.

 

 

 

 

 

 

 

En els temps difícils apareixen els moneders falsos o falsificadors de moneda. Encara que s'ha dit que l'euro era molt difícil de copiar, la realitat és una altra. Al setembre va ser capturat a Madrid un individu que s'amagava en el seu pantaló més de seixanta planxes per falsificar bitllets de 500 euros. Aquest bitllet anomenat Ben-Laden perquè tothom el busca «i molt pocs ho veuen» és un dels grans èxits dels delinqüents. Igualment s'han detectat bones falsificacions de bitllets de vint euros, molt més fàcils de passar que els de major preu. Un «Ben-Laden» fals pot ser detectat per les màquines de les que cada vegada més fan ús els caixers d'empreses i bancs. No obstant això, un vint pot passar desapercebut en un comerç o botiga d'activitat mitjana.

A tot luxe

El falsificador detingut va ser capturat pel seu estrany comportament , atès que estava vivint a tot luxe en importants hotels de la ciutat sense pagar els seus comptes . Finalment va ser denunciat en un dels establiments de més categoria de la Gran Via , que va donar avís a la Policia Municipal . Els agents van trobar un individu que amb gran aplom els deia que no podia pagar la despesa que havia fet a l'hotel . Traslladat a comissaria , amb un deute de 1.500 euros , se'l va sotmetre a interrogatori i registre , descobrint al vora dels pantalons un paquet que contenia material per falsificar bitllets .

Els mateixos agents apunten que potser es degui a la crisi , però ara hi ha més denúncies i es troba més quantitat de falsificadors de moneda. Els propietaris de molts bars han detectat que intenten enganyar- introduint en les màquines de tabac monedes tailandeses de 10 baths que passen perfectament per les de dos euros . La moneda asiàtica , que té un canvi molt més baix que l'europea , produeix grans beneficis als seus « importadors » . Tenen la mateixa forma i pes que la de dos euros , però mentre es cotitza a 40 pessetes , la nostra moneda té un valor de 332,78 . Els surt rendible portar bidons carregats de baths que aquí troben acomodament en donar el canvi a clients distrets o en treure tabac o beguda de les màquines .

Alguns locals es neguen ja a acceptar monedes de dos euros a les seves màquines per por dels 10 baths que entren com a bons encara que només valen uns cèntims . En la història de falsificació de l'euro , els primers bitllets falsos a aparèixer van ser els de 50 , que estaven molt aconseguits i que els delinqüents venien per 25 autèntics , procurant un benefici del 50% .


Com ferralla

A Espanya hi ha unes 350.000 màquines expenedores de tabac , refrescos o escurabutxaques que van ser adaptades a la nova moneda europea, els que va suposar una despesa de 90.150.000 euros , és a dir , entre 360 i 601 per màquina , a més d'altres 360 euros si estan incorporades a sistema de pagament amb targeta . L'Associació Nacional Espanyola de Distribuïdors Automàtics , que facilita aquestes dades , es pregunta si les autoritats no han tingut el rigor suficient a l'hora de preveure el fiasco . Perquè pràcticament han calcat la moneda asiàtica , que és més antiga .

Per la seva banda, Bangkok afirma que Europa coneixia , abans de dissenyar l'euro , l'existència de la peça de 10 baths . El seu departament del Tresor declara que aquesta similitud no és problema seu. Les màfies les porten en bidons declarant en duana que és ferralla . Els ciutadans han de desconfiar si reben les voltes amb moltes peces de « dos euros » . Cal comprovar el canvi davant del botiguer perquè no puguin negar que te l'han donat. Una moneda tailandesa no es diferencia entre diverses de curs legal . Si es té la constància que el que enganya té cartutxos de monedes és el moment de denunciar per si ha comès un delicte d'estafa o contraban .

Retorna

Contacte


C/ Joies 32 , 08180 Moià (Bages, Barcelona)

93 830 00 92 / 112

© 2009 Todos los derechos reservados.

Crea una web gratisWebnode